Uppdatering...

...av Elinas önskeblogg! Nu är den uppdaterad ;o) Kika gärna in! Så mycket fint det finns!


♥ (¯`°•.¸ ♥  E L I N A   ♥¸.•°´¯) ♥


http://elinasonskelista.blogg.se/

Ny vecka!

Idag skyndade pappa, mamma och Elina till Enens öppna förskola!!! Möts av skylten STÄNGT pga SJUKDOM...
OOOOOh, TYPISKT....när pappa äntligen kan följa med, ja då är det STÄNGT.
Ja ja, vi åkte till BABYRINGEN och kollade in bilstol till Elina. Det är ju snart dags att byta! Så typiskt just nu har de REA på den stolen vi vill ha...men vi måste spara lite först! Blev ett litet inköp iaf ;o) En röd laban förklädeshaklapp, super söt! Sen åkte vi hem till Elinas farfar. Pappa Daniel skulle fixa lite saker på deras dator...helv sju ville mamma Maria och Elina åka hem. Då var vi massa trötta på att vänta!!! Fast vi fick träffat farmor Mona iaf innan vi åkte, KUL! ;o) Inte förrän kl 23.30 kom pappa Daniel hem...blev massa strul med datorn! Tur vi åkte hem, hehe!

Vi tänker på dig Engla, stackars dig som har massa kli! Puss och kram till dig!

Imorgon är en tom dag, wow!
Onsdag Väga+mäta Elina, sen mamma prom. och fika ;o)
Torsdag BVC spruta, fika och tvätta...puh Elina blir 5 månader!!!
Fredag babyrytmik


Bjuder på lite bilder från dagen!!!

Hos farmor och farfar:
   
   
   


Sen kom vi hem:

Elina som Teletabbis ;o) Visst är hon lik!?!
  

En trött mamma som tittar på IDOL

Söndag kväll...

...jaha, då var det söndag kväll! Här sitter en trött mamma Maria och skriver om helgen!


I fredags var hela familjen på "Sjung med gung" ihop med Emmi och hennes mamma Ingela! Vi kände oss lite löjliga...men Elina verkade tycka det var kul! Elina har blivit super duktig på att äta nu! Hon äter en portion gröt om dagen! :o)

 
På sjung med gung med pappa och mamma


  
Elina äter gröt.......med mamma.



På lördagen var det TJEJPARTY hemma hos Pauline! Vi hade riktigt kul!!! Vi passade också på att gratta Johanna, för hon fyller snart år! Sen blev det utgång till HIPP, massa kul! Efter det gick några vidare till Etagé, men det orkade inte mamma Maria. Fick åka med Johanna och hennes pappa hem, Tack!!! Vilka snällingar!!!
TACK för en SUPER TREVLIG kväll TJEJER!!!

Lite bilder från tjejfesten!!! :o)
   
  
  
 


Idag har vi hälsat på Ally och Kjell och farmor Mona och farfar Anders. De bjöd på massa god mat! Mmmmmm! Sedan handlade vi på citygross.
På kvällen gick mamma Maria med AnnSofie på bio och såg "Mamma Mia". Den var massa bra!!! Till och med tårar i ögonen, hehe!

Imorgon ska vi (hela familjen) till öppna förskolan, så nu är det natti natti!

I väntan på helg...

..på lördag blir det party för mamma Maria och på söndag bio med AnnSofie! Vilken kul helg!!!

Får skriva mer imorgon, nu ska jag nanna! Natti


IDOL 2008

Hmmm...lite besviken! Tyckte faktiskt att kocken och Kristofer Greczula skulle gått vidare!!! Men annars verkar det vara ett toppen start fält! ;o)


Nu ska vi nanna, imorgon är det fredag och då är det dags för första baby rytmiken och besöka en av förskolorna som vi har sökt till! Uppe med tuppen alltså!

Grattis Malte på 6 månadersdagen!
Idag är det 2 månader sen Elina döptes, stoppa tiden!

Mamma Maria längtar till lördag!

Over and out...


Familjen i centrum

Igår var mamma Maria och Elina och hälsade på farmor Viola och farfar Erik Dotter och mamma hade samma mönster på sina kläder ;o) Elina var finast!



Idag började pappa Daniels lediga vecka!
Vi började dagen med familje morgon mys och bus! Sen var det dags för BVC träff och motion ;o)



Därefter bar det av till UMAS för Elinas läkarbesök! Allt gick bra! Elina var duktig och glad tjej, stolta föräldrar! Det är ingen fara med vår dotter, men de vill hålla extra koll på henne lite till, hon är ju rätt liten och lätt ;o) När läkaren gjorde den vanliga kontrollen sa hon rätt som det var -OJ, det var jag inte beredd på! Hon drar i Elinas armar, och hon ställer sig upp...inte sätter sig upp som de ska kunna när de är 6 månader. Nä, vår lilla dotter ställer sig upp! DUKTIG tjej! Psssss...det har hon faktiskt kunnat ett tag :o) Hon kan hon!


Vår tjej i hårdträning! ;o) Situps......90 graders böjning framåt och armhävninar! Hehe

Efter läkarbesöket åkte en glad familj och köpte kaffekokare! Burlövcenter nästa, där blev det 2 hemliga inköp, mat, bra att ha saker, plånbok till Elina (vi har ju en blivande rik tjej, hehe) och FINA svarta byxor till mamma Maria!
Mamma Marias svarta byxor ska invigas på tjejfesten på lördag 27/9, vem vet vi kanske ses i vimmlet! För utgång blir det! Pappa Daniel, pappa Ingemar och flickorna Elina och Engla ska ha myskväll!


Mammas nya byxor som hon ska ha på sig på lördag!

Vilken konstig dag!

Vi var uppe med tuppen...eller nästan iaf! Klockan 08.30 ringde klockan! Klockan 09.45 står vi klara att åka till Enens öppna förskola DÅ kräker Elina massor! I mamma Marias säng, på golvet och i HELA bilstolen och över HELA sig! Efter mycket stress var vi på öppns förskolan 45 min "försent", d.v.s när sången var slut och det var FULLT! Snälla personalen sa att vi ändå fick komma in! TACK SNÄLLA! Pratade med alla trevliga mammorna och gick vidare och fikade med några av dem på Element! KALLT men mycket trevligt!



Sen bar det av till Hansa för att fika med Matti! Imorgon åker hon tlii Australien, Hejdå! Kul för henne, men tråk för oss! Där mötte vi upp lillebror Marcus tjej Johanna! Hon följde med oss hem och vi la en beställning kort till henne! Under tiden får hon ONT i mage+rygg+feber mm. Stackare! Slutade med att jag (Maria) tvingade iväg Marcus och Johanna till AKUTEN. Nu ligger hon inlagd ;o( Hoppas allt blir bra! Är så orolig, väntar på samtal från dem hur det gått...



Baj baj!

En underbar dag!

Elina i sin "rånarluva".




Idag har vi varit hos mormor Ingrid och morfar Ebbe! Det var super härligt! Vi känner oss alltid så älskade när vi är där! Vi skulle hunnit hälsa på Matti, men vi hann inte...så vi hoppas att vi kan titta förbi en snabbis imorgon!


Nu har jag dig morbror Marcus! ;o)    Vi klär oss lika...                                        Älskade unge!

Mamma Maria va på så gott humör ända tills vi kom hem...sen blev hon massa ledsen, arg och MYCKET besviken (mer om varför skriver jag inte här)!


   " L I V S G L Ä D J E "   


På torsdag fyller kusin Malte ½ år! Liten börjar bli stor! GRATTIS!

Och på torsdag är det 2 månader sen Elina döptes, himmel vad tiden går fort! Bjuder på några minnesbilder från dopet!


                           

Lördagen med Pauline och Engla!

Vi gick till Bo01 och fikade och köpte rånarluvor...hehe! ;-) Engla och Elina fick var en "rånarluva" mössa från småfolk! De blev otroligt söta!
Sen lagade vi mat hemma hos oss "kykling med ris ala Pauline". Massa gottigt!  Sen somnade flickorna (Engla och Elina), och mammorna (Pauline och Maria) drack lite gottigt vin! Vilken mysig dag vi haft!
Elina har provat gröt idag! Det gillade hon också!

Bjuder på lite härliga bilder från dagen!


Vi går till Bo01!


Fika på Bo01.


Nu går vi hem.


Äta gröt är gott! ...och roligt att kladda med!


Vi lagar mat (kyckling med ris) Söta tjejerna hjälper till! Spännande det där med matlagning! Majs är GOTT tycker Engla! Elina håller sig till banan gröten! ;-)

Imorgon ska vi åka till mormor Ingrid och morfar Ebbe! Mammas mormor Siv, och morbror Marcus och Johanna är också där! Vi ska också passa på att besöka Matti innan hon åker tillbaka till Australien! Blir massa mys imorgon med! Mormor Ingrid ska bjuda mamma Maria på Kålpudding, mmmmmmmmmmmm! Den är underbart god! :-)

Nu ska mamma Maria nanna!

Matvägran, och mys med Pauline och Engla!



Inatt åt inte Elina på över 13  timmar! Skönt tänker säkert många! Men mamma Maria blir jätte orolig och rädd, Elina äter ju dåligt som det är! Hon klyddar massa nu när hon ska äta, vill bara äta smakisar! Hmmm
Nu sover hyon massa...lite slö, men det är ju inte så konstigt med tanke på att hon äter så lite! Ska ner till BVC på måndag och prata! Sen på ons ska vi ju till läkaren för extra kontroll på UMAS! Hoppas det bara är trams och inget allvarligt!

Elina vill sitta själv nu och leka på golvet! Envis är hon, det går en liten stund...sen tippar hon fram eller bak ;-)



Nä nu ska vi göra oss iordning! Vi ska gå till Bo01 med Pauline och Engla! Kolla in "Lucky little me" och handla på ICA MAXI! Sen ska vi äta gott och mysa ikväll! Papporna är ju på fest med jobb!



Henny!!! Det är inte vårt babygym, det är Engla och Paulines! Vi får låna det när vi är där! Det är jättefint och bra!!! Vad kul att ni ska köpa det!

See ya!

Barnens hus och passat Engla



Idag har vi varit på Barnens hus öppna förskola med Eva, Amadeus och lilla lilla Julius
(hoppas jag stavar deras namn rätt!). Sen gick vi en runda på stan för att fika, men Amadeus ville inte somna, så det blev ingen fika. Istället blev det shpping av FINA Lollopard kläder. De har minst 50 % rabatt på ALLA sina kläder! Det blev en klänning, byxor och mössa till Elina. Pappa Daniel fick en tröja med "torso" på och mamma Maria fick en tröja med massa huvud på! Sen köpte vi en till sak...men det kan jag inte berätta om nu, för det är en överraskning till M****! NICE!

Elinas kläder
Mamma Marias kläder
Pappa Daniels tröja (fast vuxen storlek och annan mörkare grön färg)


På kvällen passade vi Engla! Massa mys och teletabbis! Hehe! Sen kollade mammorna
(Pauline och Maria) på IDOL och åt popcorn! :-)



Nu börjar mamma Marias ögon bli trötta, så det är dags att pömsa!

4 år!

Idag har vi firat 4 år tillsammans! Vi åt kaka och drack kaffe i solen på Bo01. Mysigt! Vår årsdag är imorgon, men vi fira idag! Daniel arbetar natt, så det går inte imorgon!
Vi ska fira mer när han är ledig, men lite mys idag blev det!



Imorgon har vi bästa uppdraget! Vi ska passa underbara Engla! Hoppas det går bra!!! På fm ska vi träffa Eva och hennes 2 killar! Skoj!

Kul med spegeln....  Hur lägger man upp en film?  

Nu kommer snart Matti och hälsar på oss! Vi ska äta innan dess! Vi ses! Bye bye!!!


Fortfarande ingen värme...

...och veden är slut!



Om de inte sätter på värmen imorgon får vi åka och handla mer ved! Brrrrrrrrrr...man går ju och spänner sig hela tiden, och vår lilla tjej får ligg och sova med 3 filtar! STACKARS lill tjejen!



Nu ska jag sortera Elinas försmå kläder som ska upp på vinden! ...och sen se klart flimen som jag började se innan! Var ju tvungen att se IDOL och den nya serien på tv4!

Här är en av kakorna vi bakade idag! Den ska vi äta imorgon! För då firar mamma och pappa att de varit tillsammans i 4 år.



GRATTIS OLIVIA på 6 månadersdagen!


Pappa har varit duktig, han har letat upp högtalarskydden! Så nu kan inga små nyfikna fingrar förstöra högtalarna!!!




Natti natti!


KALLT, sätt på värmen!





Nu har vi snart frusit i en hel vecka! Varför sätter de inte på värmen?
Nu står vi inte ut längre!!! Eldar för fullt i öppnaspisen! Stackars Elina får ligga under en filt hela tiden.
Elina tyckte det var spännande när det brann i spisen!


Idag ska vi börja med specialmat till Elina! Hoppas hon äter det! Dr:n ringde idag, hon vill kolla Elina IGEN, vi ska dit nästa onsdag!

Vi har hittat lite vina möbler på IKEA till Elinas rum! Kommer nog bli fint! Sponsoer sökes, hehe!


Nä nu ska vi äta smakis och laga lite mat och baka kaka! Sen ska vi se film och bada! Pappa spelar ju innebandy idag, så det är girlsday!


Måndag!

Elina behöver möbler till sitt rum! Nu börjar det kännas som att det är dags att börja inreda hennes rum! Kollade lite på fina hyllor och andra möbler, lampor, matta och annat småpynt!
Vill bara ha allt NU! Snart behöver liltjejen ny bilstol också....hmmm, det blir Dyrt, och snart är det jul! Ja ja, det löser väl sig! Vi är ju miljonärer...NOT!
Ska skissa lite ikväll på hur hennes rum skulle kunna se ut, och räkna ut hur billigt eller dyrt det blir!


Elina älskar sina smakisar! Duktig tjej!

Idag var vi på Enens öppna förskola kl 10.00! Elina stirrade frågande hela vägen dit! Hon gillade verkligen öppna förskolan! Dit kommer vi gå så ofta vi kan!

Efter vi varit där åkte vi till IKEA. Det blev några små inköp till Elina. och stolsdynor till mamma och pappa!

Sen tog vi en runda in om BVC. Elina väger nu 5750 gram och är 60 cm lång! Vi pratade med BVC Maria om Elinas kräkningar och fick ny ersättning som Elina ska prova att äta!

När vi väl kom hem var vi trötta och hungriga! När Elina ätit sin mat somnade hon direkt, och sover fortfarande...nästan, nu vaknade hon! Så mamma Maria har hunnit ringa massa viktiga samtal, lägga fram saker till middagen mm.

Nu väntar vi bara på att pappa Daniel ska komma hem och leka med oss!

Helgen!

Igår träffade vi Engla, Pauline och Ingemar! Vi tittade på Englas dagis. Det såg fint ut, massa mysig miljö runt dagiset! Sen åt vi godis och kollade på film! Det är härligt att ha så underbara vänner!!! Innan vi åkte hem passade Elina på att kräka ner HELA sig, bilstolen och familjen Bengtsson/Blomstergrens soffa. Inte alls snällt!!! Hoppas det inte blivit allt för mycket besvär för dem! Mamma Maria börjar bli lite orolig över kräkandet. Det har ökat och Elina kräker mer när hon kräker! Stackars vår lilla tjej!


Engla, mamma Maria och lilla Elina i parken vid Englas dagis!


Mamma Pauline och Engla i parken!


Pappa Daniel och pappa Ingemar i parken!
________________________________________________________________________________________



Idag har vi träffat faster Jannike, Andreas och Malte hemma hos farmor Mona och morfar Anders! De bjöd på lyxlunch!
Vi mös och tittade på filmade filmer på Malte och Elina!

Helg morgon mys och bus!


_______________________________________________________________________________________________________




Imorgon ska vi träffa Eva och hennes lilla bebis och gå på öppna förskolan!
Så nu ska mamma Maria sova!
Natti natti!

Bygga gåstol och massa kräk!

Idag har vi inte gjort så mycket! Rätt skönt ibland faktiskt!

Under fm hann vi med, att kräkas i MASSOR, bada och allt det vanliga (klä på sig, äta frukost os.v.). Efter det var vår älskade dotter trött. När Elina sovit en powernap vaknade hon och var en glad och mysig unge!
 Fm mys!  Glader!
______________________________________________________________________________________________



Vi har satt ihop Elinas gåstol! Hon gillade att sitta i den! Fast går med hjälp av den gör hon absolut inte än...än så länge!


______________________________________________________________________________________________



Elina har tittat på roliga figurer på tv idag, hon verkade gilla dem! Pappa Daniel tyckte det var ett j****a skit program! Fast vi (mamma Maria och Elina) kommer att titta på det fler gånger!

______________________________________________________________________________________________



Mamma Maria har köpt ett Katvig linne idag (till sig själv)! Så Elina och mamma kan matcha varandra!
  Elina i sin derss! Mamma Marias nya linne!
______________________________________________________________________________________________



Sen har vi ju bloggat, suttit vid fl och tradera! Ovanligt...NOT! ...och sugit på tummen i massor!
  
______________________________________________________________________________________________



 Sen kom pappa Daniel hem och mös med oss!
 
______________________________________________________________________________________________




Nu ska vi ut och motionera! Vi ses! Bye, bye!

Här är min pappa och jag!

Min pappa heter Daniel! ;-)
Det var de här bilderna mamma Maria ville visa för farmor Mona och farfar Anders!



    

                                              Vår lilla familj!

Fullbokat!

Idag är det FULLBOKAT!
Snart ska vi iväg och äta sushi med Matti, Mmmmm!



Sen kommer morbror Marcus och Faster Johanna kl 16.00. Så trevligt!!!



Sen kl 19.30 kommer farmor Mona och farfar Anders och hälsar på oss! De är nog bruna och fina för de har varit i Grekland i 2  veckor! Då blir det kaffe och kaka!



På torsdag har mamma Maria haft sitt körkort i ett år!!! Oj, vad tiden går snabbt!

Mamma Maria önskar sig en volvo v 70, hehe!
 
Visst hade mamma Maria och jag passat fint i den...pappa Daniel också!
 



Ja, då var denna dagen slut...massa kul och mys idag!
Här kommer lite bilder från dagen!
Sushi

på Chill out    




Fika med Farmor Mona och Farfar Anders


Idag åt Elina smakis med morot! Det verkade som att hon gillar det med! Och HON KRÄKTES INTE!!! HURRA!!!
Tyvärr glömde vi fota! Får ta en bild imorgon istället!!!

Nu ska mamma Marias trötta ögon SOVA! Natti natti gott folk!

Hemma igen!

Nu har vi varit på Pontus fest! Vi satt ute på deras takterass. Rätt mysigt faktiskt! Elina var så duktig, var go och glad hela tiden sen somnade hon gott i vagnen! Nu när vi kom hem bytade vi om på henne och hon fick en flaska mat, sen somnade hon gott i sin säng!
Snart ska jag också gå och lägga mig, det är motion som gäller imorgon! Ska gå 5 km!  H E J D Å  G R A V K I L O N A !

Här är lite blider från kvällen!

             
     
     





 S L U T ! ! ! natti natti

´;o) P A R T Y ! la la la la laaa

Idag ska pappa Daniels kompis Pontus ha fest, för han har fyllt 27 år! Vi uppdaterar senare med bilder!
Elina ska ha den fin jeansklänningen på sig ikväll. Den fick hon på sitt dop av Pontus och Yvette! Undra vad pappa ska ha!?! Mamma Maria ska ha jeans...och leta fram en fin topp i klädkammaren! eller blir det klänning! Hmmmm....bilderna får avslöja vad det blev för kläder! hehe

Me and I kläderna från klädespartyt har kommit! Yes!!! Ska bli så kul och se kläderna!



E L I N A & E N G L A ! ! !

Igår var vi och hälsade på Pauline och Engla på kvällen! Vi hade jätte trevligt!
Pauline tog super fina kort på våra två söta flickor! Engla ville hålla "bebis ina" (Elina) hela tiden. Mamma Pauline fick knappt låna henne! Så gulligt! Kul att Engla är så glad för Elina!

Se och njut av våra ljuvliga flickor!

    

 

Idag är en städa fixar dag! För imorgon kommer Tina och Andy hem på middag hos oss! Det ska bli så kul att få se hennes fina mage igen! :-)
Pålördag ska pappa Daniels kompis Pontus ha fest för han har fyllt år! Vi ska dit en liten stund, men det är ut på en takterass så det kommer att snabbt bli kallt och det är inte en riktigt barnvänlig fest. Därför kommer det bli att vi går hem rätt tidigt!

4 M Å N A D E R ! ! !

Idag har Elina fyllt 4 månader! Tänk att vår tjej redan har varit här i 4 månader. Känns helt ofattbart! Vi älskar henne så vi kan spricka!

    
Nyfödd                       1 månad                       2 månader                   3 månader

 
4   M Å N A D E R ! ! !                                           4   M Å N A D E R ! ! !

Elina fick lite saker av sin mamma och pappa på sin 4 månadersdag (som hon behövde)! Det blev: tre höst/vinter jackor och 2 bodys!

  

  

På fm badade mamma Maria och Elina i badkaret. Det var kul tyckte Elina. Hon sprattlade och viftade med armar och ben.
Sen tog vi en runda på stan, och mötte upp pappa Daniel på Åhlens. Vi promenerade hem genom Kungsparken. Vid kronprinsen mötte vi Maria och Siri, de har köpt hus! Gud vad kuligt! GRATTIS! Hon skulle ut och motionera med Mette! Jag gick hem med Elina...vi kollade på film och åt glass! hehe

Sen var det natti natti för Elina!

Imorgon ska vi träffa mammagruppen, och på kvällen mysa framför IDOL med Pauline och Engla! NICE!

Nu ska mamma Maria kolla tv sen är det   S O V A !

Godnatt!

M Å N D A G

Just un känns alla dagar rätt lika. Vi är ju lediga jag och Elina hela tiden! Mysigt, men jag trodde jag skulle tycka att det var långtråkigt ibland och förlite att göra. Så blev det inte! Mamma Maria och Elina har fullbokade veckor vilket är kul, men när blir det lite lungnare? Hur ska man hinna jobba sen och vara med och hinna med allt?!? Jaja, det löser väl sig då!

Idag har Elinas rosa vinter overall kommit! DEN är JÄTTEFIN!!! Idag vann mamma Maria ett par rosa velour byxor från Me and I på tradera! Oanvända, bara provade! GÖTT!

Idag var vi på BVC och vägde lillan! Hon vägde hela 5530 gram och var 60 cm lång! Vi frågade varför Elina kräker när hon får smakis. Haha, hon är omogen och ska vänta en vecka till. Ovanlig kommentar från BVC och doctorn?!? Inte i vår dotters fall!

Nä nu är det dags att sova..har tvättat hela kvällen och är kanon trött! Sängen kallar! Natti natti!

 

RSS 2.0